آموزش رجیستری ویندوز 7 و 8

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

آموزش رجیستری ویندوز 7 و 8

به طور کلی میتوان گفت رجیستری تنظیمات ریشه ای ویندوز است که شما با تغییر در آن میتوانید تغییراتی کلی در سیستم خود ایجاد کنید. برای مثال با تغییر تنظیمات رجیستری میتوانید عملکرد کیبورد را به کلی تغییر دهید.

اما این تغییرات در برخی موارد بسیار خطرناک هستند. پس باید همیشه با احتیاط این تغییرات را اعمال کنید.

در این مطلب توضیحات جامعی پیرامون رجیستری ویندوز 7 و 8 خواهیم داد.

آشنایی با رجیستری ویرایش

رجیستری می تواند یک ابزار خطرناک باشد، ولی شما می توانید این خطر را تا حدودی از طریق افزایش سطح آشنایی خود با چیدمان رجیستری و موارد استفاده بیت ها و بخشهای مختلف آن، کاهش دهید. اینکار به شما کمک خواهد نمود تا از نواحی حساس اجتناب کرده و در محلهایی از رجیستری باقی بمانید که گردش در آنها می تواند امن باشد.

Registry Editor شباهت زیادی به Windows Explorer دارد و تا حدودی به همان صورت نیز کار می کند. بخش سمت چپ پنجره Registry Editor به صفحه فولدرها در پنجره Explorer شبیه است، با این تفاوت که شما در اینجا بجای فولدرها، با کلیدها روبرو می شوید. از آنجایی که هیچ اصطلاح بهتری برای این بخش وجود ندارد، ما قسمت سمت چپ پنجره Registry Editor را Keys Pane می نامیم.
Keys pane همانند بخش فولدرها در پنجره Explorer در یک ساختار سلسله مراتبی درختی سازماندهی شده است. 5 کلیدی که وقتی Registry Editor را برای اولین بار اجرا می کنید قابل مشاهده هستند، کلیدهای ویژه ای با نام Handle هستند (به همین دلیل است که نام همه آنها با HKEY آغاز می شود). به مجموع این کلیدها، کلیدهای ریشه (root Keys) رجیستری گفته می شود.
همه این کلیدها حاوی کلیدهای فرعی (subkeys) هستند که می توانید آنها را با کلیک بر روی پیکان سمت چپ هر کلید و یا با انتخاب یک کلید و فشار "+" بر روی بخش عددی صفحه کلیدتان، نمایش دهید. برای بستن یک کلید، بر روی علامت "-" کنار آن کلیک نموده و یا پس از انتخاب کلید مورد نظر، کلید "-" را بر روی بخش عددی صفحه کلیدتان فشار دهید. در اینجا نیز عملکرد کاملا به نحوه هدایت فولدرها در Explorer شباهت دارد.
شما غالبا باید برای دستیابی به کلید مورد نظر خود تا چند سطح در این سلسله مراتب پایین بروید. توجه داشته باشید که نوار وضعیت (Status Bar) چگونه مسیر دقیق دستیابی به کلید جاری را نمایش می دهد و نحوه ترکیب بندی این مسیر نیز کاملا به مسیر یک فولدر در Explorer شباهت دارد.
توجه داشته باشید که برای مشاهده همه کلید بطور مناسب، احتمالا باید اندازه Keys Pane را افزایش دهید. برای اینکار، بر روی نوار جدا کننده دو بخش سمت چپ و راست پنجره کلیک کرده و آن را به سمت راست بکشید. بطور جایگزین می توانید از منوی View گزینه Split را انتخاب نموده و سپس از کلیدهای مکان نما برای تنظیم موقعیت نوار جدا کننده استفاده نمایید. (پس از اتمام کار خود کلید Enter را فشار دهید)

 

شناخت تنظیمات رجیستری ویرایش

اگر بخش سمت چپ پنجره Registry Editor با صفحه فولدرها در Explorer قابل مقایسه باشد، صفحه سمت راست این پنجره با صفحه محتویات (Contents) پنجره Explorer قابل مقایسه خواهد بود. در این حالت، بخش سمت راست پنجره Registry Editor تنظیماتی که در هر یک از کلیدها نگهداری می شوند را نمایش می دهد. (به همین دلیل از نام Settings pane برای آن استفاده خواهیم کرد).

Settings pane به سه ستون تقسیم شده است:
1- Name : این ستون نام هر تنظیمی که در کلید انتخاب شده جاری قرار دارد را نمایش می دهد
2- Type : این ستون، نوع داده های مربوط به هر تنظیم را نشان می دهد. 6 نوع احتمالی از انواع داده ها وجود دارند:
- REG_SZ : این یک ارزش رشته (String Value) است.
- REG_MULTI_SZ : یک مجموعه از رشته ها
- REG_EXPAND_SZ : این یک ارزش رشته بوده و حاوی نام یک متغیر محیطی است که در ارزش آن متغیر گسترش یافته.
- REG_DWORD : این یک ارزش Double Word است، یک ارزش هگزا دسیمال 32 بیتی که بصورت 8 رقم بیان شده.
- REG_QWORD : این یک ارزش Quadruple Word است، یک ارزش هگزادسیمال 64 بیتی که بصورت 16 رقم نمایش داده می شود.

 

آشنایی با کلیدهای ریشه رجیستری ویرایش

 HKEY_CURRENT_USER : اطلاعات کاربری که اکنون وارد سیستم شده است. (کاربر فعلی)

HKEY_USERS : اطلاعات مربوط به همه کاربرانِ تعریف شده در سیستم.

HKEY_LOCAL_MACHINE : اطلاعات کلی مربوط به سیستم (مشترک بین کاربران)

HKEY_CLASSES_ROOT : اطلاعات انتساب فایلها بر اساس پسوندشان به برنامه‌ها و...

HKEY_CURRENT_CONFIG : اطلاعاتی درباره پروفایل سخت‌افزاری جاری

 

تهیه کپی پشتیبان از رجیستری ویرایش

Windows 7 چیزی را نگهداری می کند که تحت عنوان System State شناخته می شود.از مواردی که در System State درج شده اند می توان به فایلهای مورد استفاده در طول فرآیند راه اندازی سیستم، فایلهای سیستمی محافظت شده توسط Windows 7 و طبیعتا فایلهای رجیستری اشاره کرد. یوتیلیتی Backup در Windows 7 دارای یک ویژگی است که تحت عنوان System Image Backup شناخته می شود و به شما امکان می دهد تا به آسانی از System State جاری یک کپی پشتیبان تهیه کنید. در نتیجه، این ساده و موثرترین شیوه برای ایجاد یک کپی پشتیبان از رجیستری برای مواقعی است که مشکلی پیش می آید.

 

روش Export و Import کردن کلیدها

یکی از روشهای تهیه نسخه پشتیبان Export کردن کلیدها به فایلهای Reg میباشد.
برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:

کلیدی را که میخواهید از آن نسخه پشتیبان بگیرید انتخاب کنبد.

از منوی File گزینه Export را انتخاب کنید.

در کادر Save in از پنجره ظاهر شده مسیر ذخیره شدن فایل پشتیبان را مشخص کنید. (این مسیر به صورت پبش فرض پوشه My Document میباشد)

در کادر File Name نام فایل پشتیبان را تایپ نمایید.

در قسمت Save as Type  نوع فایل خروجی را انتخاب نمایید.

در فریم Export range دو گزینه مشاهده میکنید که در صورت انتخاب گزینه All از کل رجیستری نسخه پشتیبان تهیه میشود و در صورت انتخاب گزینه Selected Branch  فقط از کلیدی که آن را انتخاب کرده اید نسخه پشتیبان گرفته خواهد شد.

در مرحله آخر هم بر روی دکمه Save کلیک نمایید تا عملیات تهیه نسخه پشتیبان از رجیستری کامل شود.

برای Import یا همان وارد کردن نسخه پشتیبان به دو روش میتوانید عمل کنید:
روش اول: بر روی فایل پشتیبان که به روش بالا درست کرده اید دبل کلیک کنید و بعد از ظاهر شدن پیغام و کلیک بر روی Yes اطلاعات موجود در فایل بازیابی میشود و اگر موفق به انجام این کار شد به شما پیغام دیگری مبنی بر اینکه اطلاعات شما به طور کامل به رجیستری اضافه شده است خواهد داد و در این مرحله با کلیک بر روی Ok عملیات Import کردن نسخه پشتیبان به رجیستری به اتمام می رسد. توجه داشته باشید که اگر رجیستری نتواند اطلاعات شما را بازیابی کند به شما پیغام خطا خواهد داد.

روش دوم: از منوی File برنامه ویرایشگر رجیستری گزینه Import را انتخاب نمایید تا پنجره Import Registry File باز شود سپس در قسمت Files of Type  نوع فایل ورودی را انتخاب نمایید و در کادر File Name مسیر و نام فایل پشتیبان را تایپ کنید ودر مرحله آخر ر روی دکمه Open کلیک کنید.

جستجو

مهمترین مطالب

آموزش جلوگیری از هک شدن موبایل

با پیشرفت تکنولوژی و همچنین هوشمند شدن ارتباطات، هر انسانی یک تلفن همراه نزد خود دارد. کمتر کسی را مشاهده میکنید که یک تلفن همراه هوشمند نداشته باشد.
 
تلفن های همراه هوشمنددارای سیستم عامل های اندروید، iOS و ویندوز فون هستند.
 
یکی از خطرهایی که تلفن های همراه را تهدید میکند، خطر هک شدن است. تلفن همراه شما ممکن است مورد حمله هکرها قرار بگیرد. اما شما میتوانید با انجام چند نکته ساده جلوی این هکر ها را بگیرید.
در این مطلب چند نکته برای جلوگیری از هک تلفن همراه را برای شما آماده کذدهی ایم.

آموزش قدم به قدم کلش آف کلنز

 

قطعا یکی از پرطرفدارترین بازی های آنلاین امروزی، بازی Clash Of Clans است. این بازی توسط شرکت Super Cell در سال 2012 در کشور فنلاند ساخته شد و در زمان کمی توانست کاربران بسیار زیادی جذب کند.

این بازی ابتدا فقط برای iOS طراحی شد، اما پس از مدتی ورژن اندروید آن نیز طراحی و در سال 2013 به بازار عرضه شد.

در این بازی شما صاحب یک دهکده کوچک میشوید و باید به مرور زمان این دهکده را بزرگ و بزرگتر کنید.

در این مطلب آموزش قدم به قدم بازی کلش آف کلنز را برای شما آماده کرده ایم.

تمامی تغییرات و امکانات iOS 9 (بخش سوم)

تا این لحظه بخش اول و دوم از تغییرات آی او اس 9 را برای شما آماده کرده ایم. این مطالب شامل 20 تغییر iOS بود. هم اکنون ادامه این تغییرات را برای شما آماده کرده ایم.

در این مطلب تمامی تغییرات و امکانات iOS 9 (بخش سوم) را بازگو خواهیم کرد.

حل مشکل Network Manager در Ubuntu

یکی از شایع ترین مشکلات Ubuntu مشکل Network Manager است. این مشکل باعث میشود که Network Manager شما اجرا نشود یا پیغام های مختلفی را نمایش دهد.

در این مطلب آموزش رفع مشکل Network Manager در اوبونتو را برای شما آماده کرده ایم.

آموزش فعال کردن حالت تبلت ویندوز 10

مایکروسافت در نسخه جدید ویندوزش سعی کرده تا جای ممکن یک سیستم عامل همگانی عرضه کند تا کاربران بتوانند راحت تر با آنها کار کنند. به همین منظور شما میتوانید ویندوز 10 را روی بسیاری از تبلت های ویندوزی نصب کنید.

در این مطلب آموزش فعال کردن حالت تبلت ویندوز 10 را برای شما آماده کرده ایم.

مطالب مرتبط