معرفی کامل سیستم عامل

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Operating.System

سیستم عامل یا operating System به اساسی ترین سیستم موجود در یک وسیله دیجیتالی میگویند. هر وسیله دیجیتالی نیاز به سیستم عامل دارد. از یک دوربین ساده تا بزرگترین کامپیوتر های سرور همگی دارای سیستم عامل خاص خود هستند.

سیستم عامل، عامل ارتباط سخت افزار و نرم افزار با یکدیگر است.

در این مطلب سیستم عامل را به طور کلی معرفی خواهیم کرد.

 

دلایل ایجاد سیستم عامل:
یک سیستم کامپیوتری پیشرفته از یک یا چند پردازنده ، مقداری حافظه اصلی ، دیسک ها ، چاپگر ها ، صفحه کلید ، صفحه نمایش ، واسط های شبکه ای و دیگر دستگاه های ورودی و خروجی تشکیل شده است . این اجزا در کنار یکدیگر یک سیستم پیچیده را به وجود آورده اند . نوشتن برنامه هایی که تمامی این عناصر را مدیریت کرده و از آنها به طور صحیح ، بهینه و کارآمد استفاده نماید ، کار بسیار مشکلی است . اگر هر برنامه نویس مجبور باشد با مفاهیمی نظیر نحوه کار دستگاه های ورودی خروجی گوناگون آشنا باشد ، بسیاری از برنامه ها هرگز نوشته نخواهد شد . به همین دلیل ، از سالها قبل به وضوح مشخص بود که باید روش هایی یافت که برنامه نویسان را از پیچیدگی های سخت افزار دور نگه دارد . تلاش های گسترده ، منجر به ایجاد یک لایه نرم افزاری روی سخت افزار شد که همه اجزای سیستم را کنترل نموده و کار برنامه نویسان را راحت تر کند . به این لایه نرم افزاری سیستم عامل می گویند.

وظایف سیستم عامل:
سیستم عامل دو کار عمده انجام می‌دهد :
در نگرش پایین به بالا ، منابع منطقی ( مانند فایل ها ) و منابع فیزیکی ( مانند دستگاه های سخت افزاری ) رایانه را مدیریت و کنترل می‌کند .
در نگرش بالا به پایین ، وظیفه سیستم عامل این است که یک ماشین توسعه یافته ( Extended Machine ) یا ماشین مجازی ( Virtual Machine ) را به کاربران ارائه کند تا آنها بتوانند آسان تر برنامه نویسی نمایند و درگیر پیچیدگی های سخت افزاری رایانه نشوند .

به طور کلی ، وظایف سیستم عامل شامل موارد زیر است :
* استفاده بهینه از منابع و جلوگیری از به هدر رفتن آنها
* تخصیص و آزاد سازی منابع
* اداره صف ها و زمان بندی استفاده از منابع
* حساب داری ( Accounting ) میزان استفاده از منابع
* ایجاد امنیت ( security )
* ایجاد ، حذف و اداره فرایند ها
* ایجاد مکانیسم های ارتباط بین فرایند ها و همگام سازی آنها
* مدیریت فایل ها و پوشه ها
* مدیریت حافظه های اصلی و جانبی
* برقراری امکان دسترسی چندتایی ( Multiaccess ) و اجرای هم روند ( Concurrent ) فرایند ها
* به اشتراک گذاری منابع ( Resource Sharing )
* تعیین راهکار هایی برای اداره بن بست ( deadlock ) ها
* جلوگیری از شرایط رقابتی ( Race Condition ) و تداخل یا در هم قفل شدن ( Interlock ) فرایند ها
* جلوگیری از گرسنگی ( Starvation )

سیستم عامل های فعلی:
امروزه پرمصرف ترین سیستم عامل جهان ، ویندوز است که بر روی بیشتر رایانه‌های شخصی نصب شده ‌است.
نام چند ‌سیستم عامل معروف جهان در زیر آمده است :

* یونیکس
* لینوکس
* سولاریس (سیستم عامل)
* بی اس دی
* مک او اس
* ام وی اس.
* ویلز (سیستم عامل)
* ویندوز اکس‌پی
* ویندوز 7
* ویندوز ان‌تی
* ویندوز سی‌ئی
* پالم (سیستم عامل)
* سیمبیان (سیستم عامل)

انواع سیستم عامل:

سیستم عامل تک پردازنده:
این نوع سیستم عامل ها ، سیستم عامل های نسل چهارم ( نسل فعلی ) هستند که بر روی یک پردازنده اجرا می شوند .

سیستم عامل شبکه ای:
این نوع سیستم عامل ها ، از کنترل کننده های واسط شبکه و نرم افزار های سطح پایین به عنوان گرداننده استفاده می کنند و برنامه هایی برای ورود به سیستم های راه دور و دسترسی به فایل از راه دور در آنها به کار گرفته می شود .

سیستم عامل توزیع شده:
این سیستم عامل ها خود را مانند سیستم عامل های تک پردازنده به کاربر معرفی می کنند ، اما در عمل از چندین پردازنده اجرا می شوند. این نوع سیستم عامل در یک محیط شبکه ای اجرا می شود در این نوع سیستم یک برنامه پس از اجرا در کامپوترهای مختلف جواب نهایی به سیستم اصلی کاربر بر می گردد سرعت پردازش در این نوع سیستم بسیار بالاست.

سیستم عامل بی درنگ:
از این نوع سیستم‌های عامل برای کنترل ماشین آلات صنعتی، تجهیزات علمی و سیستم‌های صنعتی استفاده می‌گردد. یک سیستم عامل بلادرنگ دارای امکانات محدود در رابطه با بخش رابط کاربر و برنامه‌های کاربردی مختص کاربران هستند. یکی از بخش‌های مهم این نوع سیستم‌های عامل، مدیریت منابع موجود کامپیوتری بگونه‌ای است که یک عملیات خاص در زمانی که می‌بایست، اجراء خواهند شد , مهم‌تر اینکه مدیریت منابع بگونه ایست که این عمل در هر بار وقوع, مقدار زمان یکسانی بگیرد.

جستجو

مهمترین مطالب

آموزش باز کردن عکس در ویندوز 10 با Windows Photo Viewer

در ویندوز جدید مایکروسافت ویژگی های بسیاری قرار داده شده، در کنار ویژگی های جدید بعضی از امکانات قبلی ویندوز حذف شده است که بسیاری از کاربران را ناراضی کرده است. یکی از این قابلیت ها امکان مشاهده تصاویر با نرم افزار پیش فرض Windows Photo Viewer میباشد.

در ادامه مطلب روش فعال سازی Windows Photo Viewer در ویندوز 10 را آموزش خواهیم داد.

آموزش صدا گذاری بر روی تمام اسلاید های پاورپوینت

اکثر دانشجویان با نرم افزار پاورپوینت برای ارائه مقالات خود کار کرده اند. این نرم افزار برای ارائه کنفرانس به کار میرود و با آن میتوان اسلایدهایی برای نمایش متن مقاله ایجاد کرد.

در ادامه مطلب روش صدا گذاری بر روی تمام اسلایدهای پاورپوینت را آموزش خواهیم داد.

آموزش کج نوشتن در ورد

حتما افکت های نوشتاری در نرم افزار ورد را دیده اید که یک نوشته به صورت توخالی یا کج تایپ شده است، به افکت های نوشتاری مانند کج نوشتن Warp گفته میشود که در نرم افزار های گرافیکی احتمالا بیشتر دیده اید ولی این بار میتوانید در نرم افزار Word نیز به راحتی نوشته خود ار کج تایپ کنید.

در ادامه مطلب روش کج نوشتن در ورد را آمورش خواهیم داد.

آموزش حذف ارور One Time Setup در بلو استکس

در نرم افزار شبیه ساز اندروید بلو استکس هر چند لحظه یکبار یک ارور به نمایش در میاید که از شما میخواهد مراحلی را دنبال کنید. این ارور بسیار آزار دهنده است و شما را اذیت میکند. شما به سادگی میتوانید این مشکل را برطرف کنید.

در این مطلب آموزش حذف ارور One Time Setup در بلو استکس را برای شما آماده کرده ایم.

آموزش قرار دادن یک فولدر در فولدر دیگر در آیفون

اگر از گوشی های اپل استفاده میکنید میتوانید برنامه های خود را در یک فولدر قرار داده تا نظم بیشتری به آنها دهید. با این حال داخل فولدر ایجاد شده نیز میتوانید فولدر دیگری ایجاد کرده و در آن نیز دسته ای دیگر از برنامه ها را قرار دهید.

در ادامه مطلب روش ایجاد فولدر در داخل فولدر دیگر در آیفون را آموزش خواهیم داد.