یکی از راه های تست قدرت سخت افزار ها استفاده از نرم افزار های بنچمارک برای به چالش کشیدن آنها میباشد.
در ادامه مطلب 3 نرم افزار برتر در زمینه بنچمارک را بررسی خواهیم کرد.
AnTuTu
به نظر میرسد که محبوبترین نرمافزار بنچمارک فعلی انتوتو باشد و دلیل آن هم پشتیبانی دائمی آن است. انتوتو یک نرمافزار بنچمارک جامع است چرا که ابزار هوشمند شما را از جهات مختلف امتیازدهی میکند. انتوتو میزان پاسخگویی رابط کاربری، CPU، GPU، رم و عملکرد حافظه ذخیرهسازی را بررسی میکند. امتیاز هر تست در نهایت با سایر امتیازات ادغام میشود و یک نمره به عنوان امتیاز نهایی برای ابزار شما ارائه میشود.
GFXBench
این نرمافزار به کمک دیتابیس آنلاینی که دارد به بسیاری از علاقهمندان دنیای گوشیهای هوشمند کمک کرده تا دهها ابزاری را که هنوز معرفی نشدهاند، شناسایی کنند و از سختافزار مورد استفاده از آنها اطلاع پیدا کنند. اگر از خوانندگان زومیت باشید حتما مقالاتی را با عنوان «مشخصات سختافزاری گوشی X در بنچمارک GFX فاش شد»، دیدهاید.
به هر حال، همانطور که از نام این نرمافزار مشخص است، GFXBench یک نرمافزار گرافیکی است که بر چگونگی عملکرد پردازشگر گرافیکی گوشی هوشمند شما تأکید دارد. GFXBench نه تنها متوسط فریم ریتی که در آن ابزار هوشمند شما موفق شده شبیهسازیهای پیچیده بازی را اجرا کند، ارائه میکند بلکه کیفیت رندر را که توسط چیپ گرافیکی ابزار هوشمند شما ارائه میشود، مورد ارزیابی قرار میدهد. همچنین GFXBench برای مقایسه مستقیم یک چیپ با چیپ دیگر فوقالعاده است چرا که میتواند در شرایطی که نمایشگر خاموش است، تستهای خود را انجام دهد و به این ترتیب عواملی نظیر تفاوت در رزولوشن نمایشگر را حذف کند.
3DMark
اگر احتمالا در دانشگاه با استفاده از دادههای آماری پروژهای را انجام داده باشید، حتما میدانید که هر چه دادههای واقعی شما بیشتر باشد مدل آماری شما بهتر خواهد بود. به همین دلیل است که ما 3DMark را نیز در لیست خود قرار دادهایم. 3DMark هم مانند GFXBench بر عملکرد گرافیکی ابزار هوشمند شما نظارت دارد و باز هم مانند GFXBench میتوان از 3DMark نیز علاوه بر مقایسه ابزارهای هوشمند برای مقایسه سختافزارهای مختلف نیز به لطف تست Ice Storm Unlimited بهره گرفت.
همچنین این نرمافزار هم در پلتفرمهای مختلف نظیر اندروید، iOS، ویندوز و ویندوز RT موجود است. در این بنچمارک هرچه امتیاز بالاتر باشد، محصول قدرت پردازش گرافیکی بیشتری دارد و قادر است به شکل بهتری بازیهای گرافیکی را اجرا کند.