یادگیری اینترنت امروزه برای همه یک امر بسیار ضروری میباشد و در زندگی روزمره کارایی بسیاری برای افراد دارد. بعد از اتصال کامپیوتر به شبکه اینترنت شما باید کار با اینترنت را یاد بگیرید تا بتوانید در کارهای خود از آن استفاده کنید.
در ادامه مطلب استفاده از اینترنت را آموزش خواهیم داد.
ابتدا نرم افزار اینترنت اکسپلورر را باز کنید تا بتوانیم قسمت های مختلف آن را باهم بشناسیم، برای باز کردن اینترنت اکسپلورر کافیست روی آیکون آن که یک e آبی رنگ میباشد دوبار کلیک کنید.
آیکون میتواند در صفحه اصلی، منوی استارت و یا نوار وضعیت ویندوز وجود داشته باشد.
حال نرم افزار مرورگر اینترنت اکسپلورر را در مقابلتان میبینید، در شکل زیر قسمت های مختلف این نرم افزار مشخص شده است که در ادامه با هر بخش بیشتر آشنا میشویم.
1- این قسمت Adress Bar یا نوار آدرس مرورگر است، اگر آدرسی سایت خاصی را که میدانید کافیست آن را در این قسمت تایپ کرده و روی صفحه کلید (کیبورد) Enter را بزنید ولی اگر آدرس سایت مورد نظر را نمیدانید www.google.com را تایپ کنید تا بتوانید به زبان فارسی دنبال سایت مورد نظرتان بگردید.
2- کلید Refresh برای مواقعی استفاده میشود که مرورگر، سایت وارد شده را باز نکرده است، سایت ناقص باز شده است یا میخواهید تغییراتی را در سایت ببینید، روی آن کلیک کنید تا سایت مجددا از ابتدا بارگذاری شود.
3- گاهی اوقات آدرس سایتی را وارد میکنید ولی قبل از باز شدن آن منصرف میشوید، یا ممکن است مرورگر بخواهد به طور اتوماتیک سایتی را باز کند و شما نمیخواهید این اتفاق بیافتد، در این موارد کلید ضربدر را کلیک کنید.
4- با زدن این کلید پنجره پیش رو Minimize میشود، یعنی بسته نمیشود ولی به حالت آماده کار به نوار وضعیت پایین ویندوز ( کنار کلید استارت ) منتقل میشود.
5- در این قسمت مانند شکل بالا یک مربع را میبینید و یا شکل دو عدد مربع داخل هم را، با کلیک کردن روی آن پنجره پیش رو تغییر اندازه میدهد، پس اگر میخواهید پنجره مرورگر را به اندازه تمام صفحه بزرگ کنید یا آن را کوچک کنید روی این آیکون کلیک کنید.
6- این آیکون ضربدر برای بستن پنجره مرورگر است، ممکن است شما در یک پنجره مرورگر و در تب های جداگانه سایت های مختلفی را باز کرده باشید، مراقب باشید چرا که با کلیک روی این ضربدر تمام سایت های باز شده بسته میشوند، نه فقط سایتی که پیش رویتان است، پس برای بستن کامل نرم افزار مرورگر اینترنت روی ضربدر کلیک کنید.
7- این قسمت Menu Bar یا نوار برنامه ها نام دارد، با استفاده از گزینه های موجود در این نوار میتوانید سایتی را ذخیره کنید، صفحه را پرینت کنید، تنظیماتی را انجام دهید، نحوه نمایش سایت ها را تغییر دهید.
8- این کلید New Tab نام دارد و برای باز کردن زبانه جدید داخل همین پنجره مرورگر استفاده میشود، با این کلید زمانی که سایت گوگل را باز کرده اید بدون این که آن را ببندید میتوانید سایتی دیگر را در زبانه ای جدید باز کنید و با کلیک کردن روی زبانه ها بین سایت های مختلف به دنبال مطالب مورد نظرتان باشید.
9- اگر در قسمت های خالی نوار منو یا نوار علاقه مندی ها راست کلیک کنید منویی برایتان باز میشود که به وسیله آن میتوانید تعیین کنید کدام نوارها برایتان نمایش داده شوند و کدام ها نه، مثلا میتوانید تعیین کنید که نوار منو برایتان نمایش داده نشود یا مثلا نوار علاقه مندی ها نمایش داده شود.
10- نوار ابزار، تقریبا همان کارهایی که در نوار منو انجام میشد را میتوانید با میانبرهایی در این نوار انجام دهید، مثلا به جای این که در نوار منو ابتدا روی File و بعد از آن روی Print کلیک کنید تا صفحه ای از یک سایت چاپ شود میتوانید روی آیکون پرینتر در نوار ابزار کلیک کنید.
11- جستجوگر مرورگر: در حالت معمول لازم است وارد سایت گوگل، یاهو و یا بینگ شوید و سپس با تایپ مطلبی که دنبال آن هستید در کادر جستجوی آن سایت ها به جستجو در اینترنت بگردید، اما در قسمت جستجوی مرورگر میتوانید مطلب مورد نظر را تایپ کنید و سپس روی ذره بین کلیک کنید تا جستجو سریعا آغاز شود.
12- علاقه مندی ها، با کلیک کردن روی آیکون ستاره میتوانید یک سایت را به علاقه مندی های خود بیافزایید، به این ترتیب هر زمان که روی ستاره کلیک کنید میتوانید لینک سایت های مورد علاقه خود را ببینید.