تفاوت CPU های Core i3 با Core i5

0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

تفاوت CPU های Core i3 با Core i5

حتما نام های CPU های Core i3 و Core i5 را بسیار شنیده اید ولی نمیدانید به راستی چه فرقی بین این مدل CPU ها وجود دارد و کدام یک کارایی بهتری دارد.

در ادامه مطلب تفاوت بین CPU های Core i3 و  Core i5 را توضیح خواهیم داد.

مقایسه مگاهرتز و گیگاهرتز هر پردازنده مدت هاست که به عنوان عاملی در جهت تشخیص کارایی به کار می رود اما این فرضیه در صورتی مورد استناد است که دو پردازنده از یک خانواده و با یک معماری مورد مقایسه قرارگیرند. خوشبختانه پردازنده های Core i3  و Core i5 شباهت های زیادی دارند و از همین رو مقایسه سرعت کلاک آن ها می تواند معیاری معتبر باشد.


معمولا پردازنده های Core i5 (البته نه همیشه) در مقایسه با همتایان Core i3 خود از فرکانس بالاتری بهره میبرند و در محاسبات سنگین، خیلی سریع تر پاسخگو هستند. این قابلیت و توانایی را میتوانید در هنگام انجام وظایف Single-Thread مانند رندرینگ یک فایل اکسل یا اعمال یک فیلتر در فتوشاپ مشاهده کنید. تقریبا در همه شرایط پردازنده های Core i5 در مقایسه با Core i3 توانایی پردازشی بالاتر و سریع تری دارند.


پردازنده های مجهز به قابلیت توربو بوست شرکت اینتل میتوانند فرکانس های کلاک خود را تحت شرایط سنگین و سخت افزایش دهند تا فرایند پردازش، سریع تر به اتمام برسد. در سری Core i5 برخی مدل ها به قابلیت توربو بوست تجهیز شده اند ( از همان زمان معرفی در سال 2010) اما در سری Core i3 تقریبا هیچ یک از مدل ها از این قابلیت بهره نمیبرند. این بدان معناست که پردازنده های Core i5 میتوانند حتی سریع تر از آنچه سرعت کلاک پایه آن ها ادعا میکند به اجرای وظایف خود بپردازند.

 

دو هسته در مقابل چهار هسته
با توجه به توان پایین و خصوصیات اقتصادی سری Core i3 شرکت اینتل، تمامی پردازنده های نسل پنجم این سری از دو هسته در مدل های دسکتاپ و لپ تاپ بهره میبرند. پردازنده های سری Core i5 گران قیمت تر و قدرتمندتر هستند. نسخه های کوچک تر و با توان مصرفی بهینه تر مخصوص لپ تاپ ها در پردازنده های Core i5 منحصرا دو هسته ای بوده و حال آنکه پردازنده های Core i5 ویژه رایانه های رومیزی با ابعاد بزرگ تر و محدودیت های کمتر توان، تقریبا همگی چهار هسته ای هستند.


از سوی دیگر نرم افزارهای مورد استفاده باید به نحوی نوشته شده باشند تا بتوانند از قابلیت پردازش چند هسته ای بهره ببرند. امروزه اکثر برنامه های اینچنینی که به توان پردازشی بالا نیاز دارند از این قابلیت بهره میبرند. بازی های نیازمند به توان بالا و نرم افزارهایی با این ویژگی با استفاده از پردازنده های چهارهسته ای سریع تر اجرا میشوند و این مسئله باعث خواهد شد تراشه های دسکتاپ Core i5 در مقایسه با همتایان Core i3 خود در جایگاه بالاتری قرارگیرند.


برخی (اما نه همه) پردازنده ها از قابلیت Hyper-Threading بهره میبرند که در واقع تکنولوژی ارائه شده توسط اینتل است که به برنامه ریزی موثرتر وظایف پردازنده منجر خواهد شد. این قابلیت به ویژه برای معماری های چند هسته ای کاربرد بسیار زیادی دارد. اگرچه این قابلیت عملکرد کلی رایانه را بهبود میبخشد اما توانایی و عملکرد آن در برنامه هایی مانند ویرایشگرهای مالتی مدیا که به توان بیشتری نیاز دارند مشهودتر است. Hyper-Threading در برخی پردازنده های Core i5 مانند مدل های نسل دوم ( مدل هایی با پیشوند Core i5-2XXX) و بعد از آن مورد استفاده قرار گرفته است اما همه پردازنده های این نسل و نسل های بعد از آن از این قابلیت بهره مند نشده اند. پیش از هر چیز باید مطمئن شوید که بایوس مادربورد شما از این قابلیت به منظور بهره گیری حداکثری از توانایی ها پشتیبانی میکند.


توان مصرفی
پردازنده های Core i5 عموما قدرتمندتر از نمونه های Core i3 هستند اما معمولا به توان الکتریکی بیشتری نیز نیاز دارند. برخی از مدل های تولیدی پردازنده های اینتل (به ویژه آن هایی که از برچسب های M,U,UM در نام خود برخوردارند) به گونه ای طراحی شده اند تا مصرف توان در آن ها بهینه تر شده باشد اما به طور کلی پردازنده های i5 در مقایسه با i3 در اجرای وظایف یکسان، توان بیشتری مصرف میکنند.


با این اوصاف این مسئله با توجه به عدم استفاده از باتری در رایانه های رومیزی، مشکلی برای این دسته از کاربران به شمار نمیاید اما در خصوص لپ تاپ ها، کاربران همواره به دنبال پردازنده هایی با مصرف توان کمتر هستند تا برای مدت زمان بیشتری بتوانند از باتری لپ تاپ خود استفاده کنند.


با این اوصاف علی رغم بهره گیری i3 از توان مصرفی کمتر، این مدل ممکن است برای پردازش های سنگین گزینه مطلوبی نباشد. از طرف دیگر یک پردازنده Core i5 با به پایان رساندن وظایف محوله در مدت زمان کمتر ممکن است به مقدار مشابه توان الکتریکی نیاز داشته باشد.

 

پردازنده های Core i3 در مقایسه با پردازنده های Core i5 از قدرت و سرعت پایین تری برخوردارند اما توانایی اجرای محدوده وسیعی از برنامه های استاندارد موجود برای رایانه ها را به سادگی دارند. در صورتی که نیازهای شما در خصوص استفاده از رایانه به مرور وب، ویرایش مستندات و یا حتی مشاهده ویدیو تحت وب خلاصه میشود، پردازنده های Core i3 به طور کامل نیازهای شما را برآورده خواهند کرد و پرداخت هزینه های اضافی و مصرف توان بالاتر در مدل های Core i5 برای شما آنچنان که باید و شاید ارزشمند نخواهد بود. در صورتی که به دنبال خرید لپ تاپی با قیمت پایین تر و البته مصرف توان کمتر هستید بهتر است به دنبال گزینه ای مجهز به پردازنده Core i3 باشید.

جستجو

مهمترین مطالب

آموزش چند نکته برای واتس اپ در ویندوز فون

ویندوز فون ها با اینکه از تعداد کمتری در مقایسه با سایر گوشی ها مانند اندروید برخوردار هستند ولی طرفداران زیادی دارند. نرم افزار واتس اپ از جمله نرم افزار های کاربردی و محبوب در بین همه کاربران مخصوصا ویندوز فون نیز میباشد.

در ادامه مطلب چند نکته جهت کار با نرم افزار واتس اپ در ویندوز فون آموزش خواهیم داد.

آشنایی با ویژگی های iOS 9

ورژن جدید سیستم عامل اپل با نام iOS 9 نسخه آزمایشی آن برای تست کردن توسعه دهندگان ارائه شده است تا مشکلات این نسخه را گزارش دهند.

در ادامه مطلب با چند ویژگی iOS 9 آشنا خواهیم شد.

آموزش رمز گذاشتن برای لاین

امروزه استفاده از شبکه های اجتماعی و ارتباطی بسیار گسترش پیدا کرده است و به کاربران این گونه نرم افزار ها روز به روز افزوده میشود. اگر میخواهید به جز خودتان کس دیگری به اطلاعات چت هایتان در نرم افزار لاین دسترسی نداشته باشد، میتوانید برای نرم افزار Line پسورد انتخاب کنید.

در ادامه مطلب روش قرار دادن پسورد بر روی نرم افزار لاین را آموزش خواهیم داد.

آموزش مشاهده زمان طلوع و غروب خورشید با گوگل

ممکن است بخواهید از زمان طلوع و غروب خورشید را در شهر خود یا شهر دیگری مطلع شوید. برای این کار میتوانید از گوگل کمک بگیرید.

در ادامه مطلب روش مشاهده زمان طلوعو غروب خورشید در یک شهر به وسیله گوگل را آموزش خواهیم داد.

3 افزونه پر کاربرد کروم

یکی از قابلیت های خوب در کروم، پشتیبانی از افزونه ها است. شما میتوانید به سادگی افزونه های خوب و پرکاربردی را روی کروم نصب کنید و از آنها لذت ببرید.

 

در این مطلب 3 افزونه پر کاربرد کروم را برای شما آماده کرده ایم.

 


Dayboard
Dayboard سربرگ جدید در مرورگر شما را به یک لیست وظایف تبدیل میکند. این افزونه یک فهرست کارها یا Todo list است که به شما اجازه تمرکز بر روی پنج مورد در طول روز را میدهد. روز خود را با نوشتن مهمترین وظایفی که بایستی تا پایان روز به سرانجام برسانید، شروع کنید. هر بار که یک تب جدید در مرورگر باز میکنید این لیست وظایف را با اولویت‌ بندی که تعیین کرده‌اید، به شما نشان خواهد داد تا به جای گشت و گذار در سایت‌هایی که تمرکزتان بر روی کارها را از بین میبرند، به فکر انجام کارهای کامل نشده بیفتید. با این افزونه میتوانید بر روی مهم‌ترین کارهای روز تمرکز کنید.

همه ما اگر روز خود را بدون انجام دادن کارهایی که باید انجام دهیم، به پایان برسانیم، احساس گناه میکنیم؛ ولی همین که لیست مشخصی از کارهایی که اولویت بالاتری دارند را مدام جلو چشم خود ببینیم، احتمال این که در پایان روز کاری آنها را به سرانجام برسانیم بیشتر میشود. Dayboard دقیقا  همین کار را انجام میدهد و به احتمال زیاد استفاده از آن برای شما و کارایی‌تان مثمر ثمر خواهد بود.

این افزونه بی‌نهایت ساده و کاربردی، همواره گزارشی از 14 روز آخر عملکرد کاربر را به نمایش میگذارد. همین ویژگی جالب به شما امکان میدهد تا دورنمایی از سطح بازدهی در طول هفته داشته و در صورت نیاز به تغییر سبک و روش کار خود اقدام کنید. البته این برنامه هیچگونه تنظیمات اضافه‌ تری در اختیار کاربر قرار نمیدهد، اما توسعه‌ دهندگان وعده آن را داده‌اند. باید دید که چه تنظیماتی مد نظر توسعه‌دهندگان این افزونه است و آیا سادگی استفاده از آن در آینده نیز حفظ خواهد شد یا خیر.

در میان نظرات مختلفِ  کاربران، به این موضوع که این افزونه به اولویت‌بندی و انجام مؤثر کارهای مهم روزانه کمک شایانی کرده، بارها اشاره شده است. به یادآوری وظایف با باز کردن هرسربرگ جدید در مرورگر، در عمل نیز باعث بهبود کارایی افراد شده است. این ویژگی برای افرادی که به راحتی توسط وب‌سایت‌های مختلف مانند فیس‌بوک، توییتر، گوگل پلاس و غیره از انجام وظایف خود غافل میشدند واقعا  مثمر ثمر بوده است. پاسخگویی توسعه‌دهندگان این افزونه نیز مزید بر علت شده تا کاربران هر چه بیشتر از این برنامه راضی باشند. در نهایت، سادگی استفاده از برنامه در کنار کاربردی بودن آن امتیاز بالای 4.52 را برای این افزونه به ارمغان آورده است.

 

https://chrome.google.com/webstore/detail/dayboard-new-tab-page/kimodcegbhclamjcbifgfaldeengbgij


StayFocusd
پشت کامپیوتر مینشینید و قسم میخورید که این بار به کارتان میچسبید. ولی اوضاع جور دیگری رقم میخورد؛ استاتوس یکی از دوستان در فیس‌بوک به روز شده، شخصی دیگر عکس جدیدی در اینستاگرام گذاشته، فید بک وب‌سایت به روی فیدخوانتان آمده، یا دوستی که حوصله‌ اش سر رفته به فکر گپ زدن با شما در هنگ‌ اوت میفتد.

در نهایت این شما میمانید و کارهای که باید انجام دهید، ولی تاکنون وقت نکرده‌اید. تقصیر آن را گردن وب‌سایت‌هایی به قول معروف حواس‌ پرت‌ کنی مثل توییتر، فیس‌بوک و … میاندازید. ولی راه چاره چیست؟ StayFocusd یک افزونه برای بهره‌وری حداکثری است که میتواند مشکل شما را حل کند. این افزونه با محدود کردن مدت زمانی که میتوانید در وب‌سایت‌های وقت پرکن، هدر دهید شما را به اجبار به سمت انجام کارهایتان هل میدهد. هنگامی که زمان تعیین شده برای هر سایت به پایان رسید، دسترسی شما به آنها مسدود میشود تا روز بعد فرا برسد.

این برنامه به شدت قابل پیکربندی است. شما میتوانید دسترسی به تمامی وب‌سایت‌ها را بعد از به پایان رسیدن زمان مد نظر، مسدود کنید یا این محدودیت را به یک یا چند سایت یا ساب‌دامین تقلیل دهید. تنظیمات StayFocusd گزینه‌های زیادی را برای پیکربندی این افزونه در اختیار شما قرار میدهد.

 

https://chrome.google.com/webstore/detail/stayfocusd/laankejkbhbdhmipfmgcngdelahlfoji


OneTab
اگر کار شما به ابزار مبتنی بر وب پیوند خورده، احتمالا  اغلب اوقات تعداد زیادی سربرگ باز شده در مرورگر خود دارید. ولی تک‌ تک این سربرگ‌ها فضایی از حافظه اصلی دستگاه شما میگیرند و باعث کند شدن سیستم میشوند. از طرفی ظاهر به هم ریخته‌ای را در نوار بالایی مرورگر ایجاد میکنند. OneTab سعی نموده تا برای حل این مشکل چاره‌ای بیاندیشد. بعد از نصب این افزونه، یک آیکن در نوار منوها ظاهر میشود. زمانی که بر روی این آیکن کلیک میکنید، تمامی سربرگ‌های شما بسته شده و به یک لیست مرتب تبدیل میشوند.

شما در هر زمانی که مایل بودید، هر کدام از سربرگ‌ها را میتوانید فراخوانی کنید. با بسته شدن سربرگ‌ها مقدار زیادی از فضای حافظه اصلی شما آزاد شده و با سرعت بیشتری میتوانید به ادامه کار خود بپردازید، چرا که هم به پردازنده مرکزی خود استراحت داده‌اید و هم بار بزرگی از دوش حافظه اصلی برداشته‌اید. OneTab با بستن سربرگ‌ها به خالی شدن حافظه و افزایش سرعت سیستم کمک شایانی میکند.

 

https://chrome.google.com/webstore/detail/onetab/chphlpgkkbolifaimnlloiipkdnihall